Το ξεφλούδισμα μετά το πίλινγκ αιδοίου θεωρείται γενικά φυσιολογικό όταν είναι ήπιο, επιφανειακό και χωρίς έντονο κάψιμο ή πόνο, επειδή αποτελεί την αναμενόμενη απομάκρυνση της επιφανειακής στιβάδας μετά την εφαρμογή, ενώ ο ερεθισμός ξεχωρίζει από ερυθρότητα που επιμένει, αίσθημα καύσου και ευαισθησία που αντί να μειώνεται καθημερινά αυξάνεται σταδιακά συνολικά. Η διάρκεια και η ένταση καθορίζουν την εκτίμηση.
Τι ισχύει;
Το σκεύασμα χαλαρώνει τους δεσμούς ανάμεσα στα επιφανειακά κύτταρα, οπότε τις επόμενες ημέρες η επιφάνεια απολεπίζεται σε λεπτά τμήματα και ανανεώνεται.
Τι να περιμένετε;
Στην πράξη παρακολουθείται η πορεία χωρίς τρίψιμο και χωρίς αφαίρεση των τμημάτων που ξεφλουδίζουν, επειδή η βίαιη απομάκρυνση τραυματίζει τη νέα επιφάνεια.
Συχνές ερωτήσεις για Ξεφλούδισμα μετά το πίλινγκ αιδοίου
Με ποια σειρά γίνονται αποτρίχωση και λεύκανση;
Η αποτρίχωση προηγείται με χρονική απόσταση ημερών, ώστε το δέρμα να έχει ηρεμήσει πλήρως πριν εφαρμοστεί οποιοδήποτε λευκαντικό σκεύασμα στην περιοχή.
Η εκτίμηση και η αντιμετώπιση γίνονται στο γυναικολογικό ιατρείο.
Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.
Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος
Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής
Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com
Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74
Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.
Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" -
Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)




