Η αλλαγή αίσθησης μετά τη χειλεοπλαστική στα χείλη είναι γενικά αναμενόμενη τους πρώτους μήνες και εκδηλώνεται συνήθως ως μούδιασμα, μειωμένη ή αντίθετα αυξημένη ευαισθησία κατά μήκος της γραμμής επούλωσης, επειδή μικρές νευρικές απολήξεις επηρεάζονται από την τομή και επανενεργοποιούνται σταδιακά, με ρυθμό που διαφέρει σε κάθε πλευρά συνολικά.
Πώς εξηγείται;
Κατά μήκος της τομής διακόπτονται προσωρινά μικροσκοπικές νευρικές ίνες του δέρματος, οι οποίες στη συνέχεια αναπλάθονται αργά μέσα στον ώριμο πλέον ιστό της ουλής. Στο διάστημα αυτό η αίσθηση μπορεί να είναι μειωμένη σε τμήματα και αυξημένη σε παρακείμενα, με μυρμηγκιάσματα ή μικρά τσιμπήματα που έρχονται και φεύγουν.
Πώς αξιολογείται;
Η αίσθηση καταγράφεται στον επανέλεγχο ανά περιοχή, ώστε η εξέλιξή της να συγκρίνεται με την αρχική εικόνα.
Συχνές ερωτήσεις για αλλαγή αίσθησης μετά τη χειλεοπλαστική
Μπορεί μια μέθοδος να μην προσφέρει τίποτα;
Ναι, είναι πιθανό το όφελος να είναι μικρό ή μηδενικό, και αυτό συζητείται ειλικρινά πριν την έναρξη κάθε πλάνου.
Τι σημαίνει σταδιακή βελτίωση;
Σημαίνει ότι οι αλλαγές στους ιστούς εξελίσσονται σε εβδομάδες ή μήνες και αξιολογούνται αθροιστικά, όχι από τη μία ημέρα στην άλλη.
Κάθε περίπτωση αξιολογείται εξατομικευμένα στο γυναικολογικό ιατρείο.
Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.
Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος
Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής
Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com
Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74
Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.
Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" -
Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)




