Γιατί τα ράμματα στην αιδοιοπλαστική μπορεί να τραβούν τις πρώτες ημέρες στα χείλη;

4
τράβηγμα από τα ράμματα στα χείλη
Γιατί τα ράμματα στην αιδοιοπλαστική μπορεί να τραβούν τις πρώτες ημέρες στα χείλη;

Το τράβηγμα από τα ράμματα στα χείλη τις πρώτες ημέρες οφείλεται κυρίως στο οίδημα: ο ιστός πρήζεται γύρω από τα σημεία συρραφής, οπότε κάθε ράμμα φαίνεται να σφίγγει περισσότερο από όσο έσφιγγε την ημέρα της επέμβασης.

Τι πρέπει να ξέρετε;

Μετά την τομή ο οργανισμός συγκεντρώνει υγρό και κύτταρα επούλωσης στην περιοχή, και ο όγκος του ιστού αυξάνεται προσωρινά. Τα ράμματα, τοποθετημένα σε ιστό χωρίς πρήξιμο, δέχονται τότε μεγαλύτερη τάση, την οποία η γυναίκα αντιλαμβάνεται ως τράβηγμα όταν κάθεται, σηκώνεται ή περπατά.

Τι μπορεί να γίνει;

Η ανακούφιση στηρίζεται σε ανάπαυση, κρύα επιθέματα σύμφωνα με τις οδηγίες και αποφυγή κινήσεων που ανοίγουν τα πόδια ή τεντώνουν την περιοχή. Η γυναίκα δεν επιχειρεί να χαλαρώσει ή να αφαιρέσει ράμμα μόνη της, γιατί τα περισσότερα απορροφώνται μόνα τους στον δικό τους χρόνο. Εκτίμηση χρειάζεται αν το τράβηγμα συνοδεύεται από άνοιγμα της τομής, ενεργή αιμορραγία, αυξανόμενη ερυθρότητα ή έκκριση με οσμή, σημάδια που αλλάζουν την εικόνα.

Συχνές ερωτήσεις για τράβηγμα από τα ράμματα στα χείλη

Πότε μαλακώνει η ουλή της αιδοιοπλαστικής;

Σταδιακά, σε μήνες. Στην αρχή η γραμμή είναι πιο σφιχτή και ευαίσθητη.

Χρειάζονται πάντα αντιβιοτικά μετά την αιδοιοπλαστική;

Όχι πάντα. Χορηγούνται όταν υπάρχει λόγος, σύμφωνα με την εκτίμηση.

Αξιολογείται και αντιμετωπίζεται στο γυναικολογικό ιατρείο.

Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)