Πόση αιμορραγία θεωρείται αναμενόμενη το πρώτο βράδυ μετά την αιδοιοπλαστική;

7
αιμορραγία το πρώτο βράδυ
Πόση αιμορραγία θεωρείται αναμενόμενη το πρώτο βράδυ μετά την αιδοιοπλαστική;

Η αιμορραγία το πρώτο βράδυ μετά την αιδοιοπλαστική θεωρείται αναμενόμενη όταν περιορίζεται σε μικρές κηλίδες στη σερβιέτα που αραιώνουν με τις ώρες, χωρίς συνεχή ροή, μεγάλους θρόμβους ή πόνο που αυξάνεται.

Τι πρέπει να ξέρετε;

Τα χείλη έχουν ιδιαίτερα πλούσια αιμάτωση, γι αυτό μετά το κλείσιμο της τομής μικρά τριχοειδή μπορεί να στάζουν για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η πήξη και να σταθεροποιηθεί η περιοχή. Το αίμα αυτό είναι συνήθως λίγο, φαίνεται περισσότερο επειδή απλώνεται στη σερβιέτα και συχνά ανακατεύεται με την έκκριση της πληγής, οπότε η ποσότητα μοιάζει μεγαλύτερη από την πραγματική. Η ροή αυξάνεται παροδικά με ορθοστασία, σκύψιμο, βήχα ή λήψη φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα, και μειώνεται με ανάπαυση και ψυχρό επίθεμα σύμφωνα με οδηγίες.

Τι μπορεί να γίνει;

Μέτρο σύγκρισης για τη γυναίκα είναι η πορεία μέσα στις ώρες: κηλίδες που μικραίνουν και πόνος που υποχωρεί συνθέτουν αναμενόμενη εικόνα. Αντίθετα, σερβιέτα που ποτίζεται γρήγορα και επανειλημμένα, μεγάλοι θρόμβοι, πρήξιμο που μεγαλώνει στη μία πλευρά, ζάλη ή αδυναμία αξιολογούνται άμεσα, γιατί μπορεί να δείχνουν ενεργή αιμορραγία ή αιμάτωμα.

Συχνές ερωτήσεις για αιμορραγία το πρώτο βράδυ

Πότε μαλακώνει η ουλή της αιδοιοπλαστικής;

Σταδιακά, σε μήνες. Στην αρχή η γραμμή είναι πιο σφιχτή και ευαίσθητη.

Χρειάζονται πάντα αντιβιοτικά μετά την αιδοιοπλαστική;

Όχι πάντα. Χορηγούνται όταν υπάρχει λόγος, σύμφωνα με την εκτίμηση.

Αξιολογείται και αντιμετωπίζεται στο γυναικολογικό ιατρείο.

Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)