Η ποσότητα αίματος για PRP κόλπου είναι μικρή, συνήθως ένα ή δύο σωληνάρια από φλέβα του χεριού, όση περίπου χρειάζεται και σε απλή αιματολογική εξέταση ρουτίνας. Από αυτή την ποσότητα, μετά τη φυγοκέντρηση, προκύπτει το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια που χρησιμοποιείται στις εγχύσεις της ίδιας συνεδρίας.
Τι ισχύει;
Ο όγκος επιλέγεται με βάση τον αριθμό των σημείων έγχυσης που προβλέπει το πλάνο και την απόδοση του συστήματος παρασκευής. Μεγαλύτερη κάλυψη περιοχής ζητά περισσότερο παρασκεύασμα, άρα και αρχικό όγκο, πάντα μέσα σε όρια ασφαλούς αιμοληψίας για υγιή γυναίκα. Το παρασκεύασμα χρησιμοποιείται αυθημερόν και δεν αποθηκεύεται για επόμενη συνεδρία, γι’ αυτό κάθε κύκλος ξεκινά με νέα αιμοληψία.
Τι να περιμένετε;
Στην πράξη η αιμοληψία γίνεται στην αρχή της συνεδρίας, ώστε ο χρόνος επεξεργασίας να τρέχει παράλληλα με την προετοιμασία της περιοχής. Γυναίκες με ιστορικό δυσκολίας στις αιμοληψίες το αναφέρουν νωρίτερα, ώστε να προβλεφθεί χρόνος και ήπια τεχνική.
Συχνές ερωτήσεις για Ποσότητα αίματος για PRP κόλπου
Από πού προέρχεται το PRP;
Από μικρή ποσότητα αίματος της ίδιας της γυναίκας, που επεξεργάζεται ώστε να συγκεντρωθούν τα αιμοπετάλια.
Πονούν οι ενέσιμες θεραπείες;
Γίνονται συνήθως με τοπική αναισθητική κρέμα, ώστε η ενόχληση να είναι μικρή και σύντομη.
Η εκτίμηση και η αντιμετώπιση γίνονται στο γυναικολογικό ιατρείο.
Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.
Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος
Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής
Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com
Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74
Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.
Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" -
Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)




