Εμβόλιο HPV την ίδια μέρα με γρίπη: επιτρέπεται ο συνδυασμός;

10
εμβόλιο HPV μαζί γρίπη
Εμβόλιο HPV την ίδια μέρα με γρίπη: επιτρέπεται ο συνδυασμός;

Ο συνδυασμός HPV και αντιγριπικού την ίδια ημέρα είναι γενικά αποδεκτός σε διαφορετικά σημεία ένεσης· μειώνει επισκέψεις χωρίς να ακυρώνει την απόκριση.

Υπάρχει αλληλεπίδραση;

Δεν αναμένεται κλινικά σημαντική μείωση προστασίας όταν γίνονται σωστά.

Αυξάνονται οι ανεπιθύμητες;

Ήπιος πόνος ή πυρετός μπορεί να είναι λίγο συχνότερα, αλλά συνήθως παροδικά.

Πότε τα χωρίζετε;

Σε οξύ νόσημα, πρόσφατη σοβαρή αντίδραση ή κατ’ εντολή του ιατρού.

Τι καταγράφεται στο βιβλιάριο;

Ημερομηνία, παρτίδα και σημείο ένεσης για κάθε εμβόλιο. Η εξατομίκευση γίνεται στο ιατρείο με βάση ηλικία, εύρη εξετάσεων και συνοδά νοσήματα, ώστε το πλάνο να είναι ασφαλές και εφαρμόσιμο στην καθημερινότητα.

Για ασφαλή διάκριση από κονδυλώματα και έλεγχο HPV στη Γλυφάδα, κλείστε ραντεβού με τον γυναικολόγο.

Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αντικαθιστά την κλινική εξέταση ή εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)