Κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται τα ταμπόν; Μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εμμήνου περιόδου;

3855

Υπάρχει μια γενική συμφωνία ως προς την ανάγκη για τακτική αλλαγή του ταμπόν, καθώς και για το ότι οι γυναίκες πρέπει να θυμούνται να αφαιρούν το τελευταίο ταμπόν που χρησιμοποίησαν. Εν τούτοις υπάρχει ένα ευρύ φάσμα απόψεων όσον αφορά τον αριθμό των ωρών κατά τις οποίες ένα ταμπόν μπορεί να φοριέται με ασφάλεια.

  • Η γερμανική αρχή υγείας συνιστά την αλλαγή του ταμπόν τουλάχιστον δυο φορές ημερησίως.
  • Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων προτείνει ότι τα ταμπόν μπορούν να χρησιμοποιούνται για μια νύχτα-μέχρι ένα διάστημα 8 ωρών.
  • Η ουγγρική εταιρεία μαιευτήρων και γυναικολόγων καθώς και το υπουργείο υγείας της Αυστραλίας συνιστά η αλλαγή αυτή να διενεργείται κάθε 6 με 8 ώρες.

Υπάρχουν θέματα υγιεινής, καθαριότητας, άνεσης και διαρροής που ωθούν τις γυναίκες να αποφασίσουν σχετικά με το ποσό συχνά θα αλλάζουν ταμπόν. Η διαρροή μπορεί να προκύψει όταν τα ταμπόν δεν αλλάζονται με συχνότητα με αποτέλεσμα να εμποτίζονται πλήρως. Συνεπώς, οι γυναίκες που παρουσιάζουν ιδιαιτέρως μεγάλη έμμηνο ροη, ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξουν ταμπόν περισσότερες φορές (κάθε 2 η 3 ώρες) η να χρησιμοποιήσουν παράλληλα μια σερβιέτα η σερβιετάκι τις ημέρες που παρατηρούν μεγαλύτερη ροη. Στο τέλος της περιόδου, η χρήση μικρότερου ταμπόν για διάστημα 6 ωρών καθίσταται δυνατή.

Διαβάστε Περισσότερα:

Απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα σχετικά με τα ταμπόν

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ