10 Λάθη που κάνουμε τον Χειμώνα και μας Αρρωσταίνουν.

4406

 

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna

Σας έχουμε καλά νέα: για να έχετε όλο το χειμώνα καλή υγεία, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε στο παρελθόν κάποιες συνήθειες που παλιά σας ωθούσαν σε ένα κρυολόγημα.

Σας προτείνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην αρρωστήσετε το χειμώνα και να απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Χρησιμοποιείτε ρινικές σταγόνες πριν βγείτε έξω

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-1

Τα αιμοφόρα αγγεία στενεύουν υπό την επίδραση του κρύου. Αν τα «βοηθήσουμε» με ρινικά σπρέι, τότε οι ρινικές οδοί δε θα μας προστατέψουν από μικρόβια και ton ζεστό εισπνεόμενο αέρα. Καλύτερα απλά φυσήξτε τη μύτη σας πριν βγείτε έξω.

Αναπνοή από το στόμα ενώ βρίσκεστε έξω

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-2

Όταν αναπνέετε από το στόμα, ο αέρας δεν έχει χρόνο να γίνει πιο υγρός και ζεστός, και είναι πιθανό να ερεθιστεί ο λαιμός σας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, είναι καλύτερα να αναπνέετε μέσω της μύτης, με αργές και όχι βαθιές αναπνοές.

Κασκόλ τυλιγμένο γύρω από τη μύτη και το στόμα

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-3

H αναπνοή που εκπνέετε στο ύφασμα μετατρέπεται σε πάγο σε πολύ κρύες καιρικές συνθήκες, και στη συνέχεια εισπνέετε αυτόν τον αέρα από τη μύτη σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο λαιμό, βρογχίτιδα ή ερεθισμό του δέρματος. Αν θέλετε πραγματικά να καλυφθείτε, καλύψτε το στόμα, αλλά όχι τη μύτη.

Βιάζεστε να γυρίσετε σπίτι όταν νιώθετε άρρωστοι

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-4

Όταν αρχίζετε να νιώθετε τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος, είναι καλύτερα να πάτε κάπου ζεστά για μερικά λεπτά για να ζεσταθείτε, όπως ένα φαρμακείο, ένα κατάστημα ή μια καφετέρια, και στη συνέχεια να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

Φοράτε στενά παπούτσια και ρούχα

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-5

Τα στενά ρούχα και παπούτσια εγγυώνται ότι θα κρυώσετε γρήγορα. Επιλέξτε ρούχα και παπούτσια, όπου μεσολαβεί κάποιο κενό με την επιδερμίδα σας, καθώς έτσι ο ζεστός αέρας καθυστερεί να κρυώσει.

Πίνετε ζεστά ροφήματα 30 λεπτά πριν βγείτε έξω

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-6

Το ζεστό τσάι και καφές αυξάνουν τη κυκλοφορία του αίματος, αλλά διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, όταν βγαίνετε στο κρύο, αμέσως χάσετε μεγάλη ποσότητα ζέστης. Αν θέλετε να πιείτε κάτι, αποφύγετε να πιείτε κάτι πολύ ζεστό, και προτιμήστε χλιαρό ή κρύο νερό.

Κάνετε δίαιτα ενώ έχει κρύο

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-7

Ο οργανισμός για να δημιουργήσει ζέστη, χρειάζεται ενέργεια, διαφορετικά θα κρυώνουμε. Έτσι, μόλις νιώσετε αίσθημα πείνας, φάτε αμέσως ένα σνακ ή πιείτε κάτι ζεστό σε ένα δωμάτιο με θέρμανση.

Εφαρμόζετε μάσκα προσώπου πριν βγείτε έξω

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-8

Μετά την εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου, τα πρώτα 30-40 λεπτά το νερό εξατμίζεται, και δημιουργεί αίσθημα κρύου και η επιδερμίδα βλάπτεται. Έτσι, είναι καλύτερα να εφαρμόσετε μια κρέμα προσώπου για μέγιστο χρονικό διάστημα 30 λεπτών ή να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα.

Πίνετε αλκοόλ έξω για να ζεσταθείτε

10-lathi-pou-oloi-kanoume-ton-xeimwna-9

Θα νιώθετε καλά μόνο τα πρώτα 3-40 λεπτά. Στη συνέχεια, ο οργανισμός αρχίζει να κρυώνει ραγδαία, αλλά ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται επαρκώς ή δεν δίνει σήμα για να ζεσταθεί το σώμα. Έτσι, είναι προτιμότερο να πίνετε αλκοόλ στο σπίτι, σε ζεστές συνθήκες.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ