Αυτό το Μωρό, ΔΕΝ έφαγε ΠΟΤΕ Ζάχαρη από τη μέρα που Γεννήθηκε. Δείτε τα Αποτελέσματα…

3501

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike

Γνωρίστε την Σαν Κούπερ, λάτρη της υγιεινής διατροφής και γκουρού της καλής φυσικής κατάστασης. Η Σαν κρατάει την κόρη της Γκρέις, 13 μηνών, σε διατροφή με κρέας και λαχανικά από την γέννησή της. Η Σαν υποστηρίζει ότι, χάρη στη διατροφή της, η Γκρέις έχει αρρωστήσει μόλις μία φορά από την γέννησή της, γεγονός σίγουρα εντυπωσιακό. Ενώ η Σαν θεωρεί ότι είναι προς όφελός της, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν άλλες μητέρες ότι παρόμοια τακτική, μπορεί να μην είναι η καλύτερη πρακτική.

Η Σαν υποστηρίζει ότι είναι προσωπική της άποψη, και ότι είναι πάντα σε αναζήτηση διατροφικών γνώσεων. Η Σαν έχει αποκτήσει και πιστοποιητικό fitness. Πιστεύει ότι ταΐζοντας την Γκρέις με αυτού του τύπου διατροφή, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού της συστήματος.

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-1

Ενώ λατρεύει τη γυμναστική και τη διατροφή, η Σαν αγαπάει πολύ και την μαγειρική. Διδάσκει η ίδια μαγειρική, και στις τάξεις της διδάσκει αυτό που θεωρεί ότι είναι εξίσου θρεπτικό και ευχάριστο.

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-2

Από την πληθώρα των φωτογραφιών που ανεβάζει η Σαν, η Γκρέις φαίνεται να απολαμβάνει τη διατροφή της. Εδώ τρώει ένα μπρόκολο!

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-3

Η Σαν δίνει στην Γκρέις να μασάει κρέας και κόκαλα, και δεν φαίνεται να την ενοχλεί καθόλου. Η διατροφή της Γκρέις αποτελείται κυρίως από αυγά, κρέας, φρούτα και λαχανικά. Η ιδέα της διατροφής αυτής είναι να τρώει τα βασικά, όπως θα τρώγανε οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή, χωρίς καθόλου επεξεργασμένα προϊόντα.

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-4

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-5

Η αλλαγή της Σαν Κούπερ σε αυτό το τύπο διατροφής, σύμφωνα με την ίδια, ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει τις διατροφικές αλλεργίες. Η θετική της ανταπόκριση σε αυτή τη διατροφή ήταν ο λόγος που επέβαλλε και στην κόρη της τις ίδιες διατροφικές συνήθειες.

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-6

Η Σαν πιστεύει ότι δε θα υπάρξουν μελλοντικές επιπτώσεις. Ενώ γνωρίζει ότι αναπόφευκτα στο μέλλον η κόρη της θα καταναλώσει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης σε γλυκά, λέει ότι η Γκρέις θα μάθει γρήγορα να το διαχειρίζεται. «Πιθανόν θα φάει ένα σωρό γλυκά και θα γυρίσει σπίτι και θα πει “Μαμά δε νιώθω και πολύ καλά”. Και την επόμενη φορά, απλά θα φάει λιγότερα.»

afto-to-moro-den-efage-pote-zachari-apo-ti-mera-pou-gennithike-7

Η Σαν τονίζει ότι δεν θέλει να ελέγχει τη διατροφή της Γκρέις για πάντα. Θέλει αργότερα η Γκρέις να πειραματιστεί η ίδια με αυτό που της ταιριάζει καλύτερα. Δε θέλει να είναι από αυτές τις μητέρες που επιβάλλει στο παιδί της τι να τρώει και τι όχι, αντίθετα, θέλει να της δώσει την επιλογή να διαλέξει η ίδια αυτό που είναι περισσότερο κατάλληλο για την ίδια.

Ποια είναι η γνώμη σας για την διατροφή της Γκρέις; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Αφήστε μας τα σχόλιά σας και μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ