Πως δρα το αντισυλληπτικό χάπι

3103

Ο μηχανισμός δράσης του είναι η αναστολή της ωοθυλακιορρηξιας. Έχει ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99,93%. Χορηγείται αποκλειστικά από τον γυναικολόγο. Τεστ Παπανικολάου, καλλιέργεια και εξετάσεις αίματος είναι απαραίτητα για την ασφαλή χορήγηση του. Λαμβάνονται υπόψη απαγορευτικοί παράγοντες,όπως η παχυσαρκία ή το υπερβολικά ελαττωμένο βάρος, καθώς επίσης το κάπνισμα και η ηλικία. Σημαντικό είναι ότι προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου, από κύστεις των ωοθηκών, μητρορραγίες δυσμηνόρροια.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την Ελληνική Μαιευτική Γυναικολογική εταιρεία μας βεβαιώνουν ότι στη χωρά μας μόνο το 2,5-3 % των γυναικών παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι, τη στιγμή που στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 24%. Το σημερινό αντισυλληπτικό χάπι περιέχει ελάχιστη δόση ορμονών (οιστρογόνα και προγεστερόνη).

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ