Πιθανές παρενέργειες των αντισυλληπτικών δισκίων.

3319

Τα σύγχρονα αντισυλληπτικά κατά κανόνα δεν προκαλούν παρενέργειες. Βέβαια, οι 2-3 πρώτοι μήνες αποτελούν περίοδο προσαρμογής, έτσι κάποιες μικρές ενοχλήσεις, όπως πρήξιμο στο στήθος η στην κοιλιά, υποχωρούν από μόνες τους. Παλιότερα κυκλοφορούσαν χάπια που δημιουργούσαν παρενέργειες, όπως αύξηση βάρους, πονοκεφάλους, υπερτρίχωση.
Πάντως, μια καλή συζήτηση με το γυναικολόγο σας , που θα έθετε με σαφήνεια το ισοζύγιο πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων, ίσως καταφέρει να αποδυναμώσει την ισχύ των μύθων για το «κακό χάπι», που εντυπώθηκαν στη συνείδηση των ελληνίδων τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ

Αν υπάρχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία, ιστορικό θρόμβωσης, ιστορικό καρκίνου του μαστού, τότε οι γυναίκες αυτές δεν πρέπει να πάρουν το χάπι και ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης. Αν η γυναίκα είναι καπνίστρια και ειδικά πάνω από 35 ετών, το χάπι αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, θρόμβωση και καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε Περισσότερα:

Μέθοδοι Αντισύλληψης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ