Επείγουσα Αντισύλληψη

2836

Η επείγουσα αντισύλληψη ή, αλλιώς το αποκαλούμενο <<χάπι της επόμενης ημέρας>> συνιστά μια εκ των υστέρων λύση. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας του κυμαίνεται στο 98%, αρκεί η γυναίκα τις επόμενες 12 -72 ώρες από την <<επικίνδυνη>> επαφή να επισκεφτεί το γιατρό της για να της το χορηγήσει. δεν είναι χάπι για διακοπή της κύησης, αλλά χορηγείται αποκλειστικά για αντισύλληψη.

Περιέχει ως δραστική ουσία τη λεβονογεστρέλη σε υψηλή δοσολογία. Αποτελείται από 2 χάπια που πρέπει να πάρει η γυναίκα 12 – 72 ώρες από την επαφή. Η επανειλημμένη εφαρμογή της επείγουσας αντισύλληψης μέσα στον ίδιο κύκλο δεν συνιστάται, λόγο της υψηλής ποσότητας ορμόνης που προσλαμβάνεται και την πιθανότητα σοβαρών διαταραχών του κύκλου. Παρ’ όλα αυτά, αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να επαναληφτεί μέσα στον ίδιο κύκλο, με την προϋπόθεση να ληφθέν σοβαρά υπόψη ότι η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος μειώνεται όταν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου. Επειδή δεν είναι μια εντελώς ακίνδυνη επιλογή, και για τον λόγο αυτό η συμβουλή του γυναικολόγου πριν την λήψη είναι απαραίτητη.

Διαβάστε Περισσότερα:

Μέθοδοι Αντισύλληψης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ