Ενδομήτριο σπείραμα (Σπιράλ)

5965

Αποτελεί το καταλληλότερο αντισυλληπτικό μέσο για γυναίκες που έχουν γεννήσει και έχουν σταθερή μονογαμική σχέση. Είναι συσκευή από μαλακό εύκαμπτο υλικό μήκους 2-4 εκατοστών και τοποθετείται στην κοιλότητα της μήτρας από το γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως η αμέσως μετά από αυτήν.
Υπάρχουν 2 διαθέσιμοι τύποι :σπιράλ χαλκού, το οποίο μπορεί να παραμείνει 2-3 χρόνια και σπιράλ που απελευθερώνει προγεστερόνη, το οποίο μπορεί να παραμείνει έως 5 χρόνια
Στα πλεονεκτήματα του σπιράλ καταγράφονται:
1. η μεγάλη αντισυλληπτική αποτελεσματικότητα
2.το μεγάλο διάστημα αντισυλληπτικής προστασίας
3.η εύκολη τοποθέτηση
4.δεν εμποδίζει τη σεξουαλική επαφή
5. αφαιρείται όποτε η γυναίκα το θελήσει και η γονιμότητα επανέρχεται αμέσως μόλις αφαιρεθεί το σπιράλ.
Στα μειονεκτήματα καταγράφονται το ότι το σπιράλ δεν προφυλάσσει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Άλλα μειονεκτήματα του σπιράλ είναι η αύξηση της εμμηνορρυσίας και των εξωμήτριων κυήσεων, η αναιμία, οι πυελικές φλεγμονές και η δυσμηνόρροια.
Το σπιράλ συνιστάται σε όσες γυναίκες δεν μπορούν να ακολουθούσουν άλλες μεθόδους αλλά αντενδείκνυται ωστόσο σε όσες έχουν πυελική φλεγμονή, συγγενείς ανωμαλίες, δυσμηνόρροια και ιστορικό αιμορραγιών.

Διαβάστε Περισσότερα:

Μέθοδοι Αντισύλληψης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Μάστερ Αισθητικής Ιατρικής - Αναίμακτης Αισθητικής Γυναικολογίας - Αναγεννητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10 e-mail ikdmd@hotmail.com

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ