Υπερηχογράφημα σαν Test Pap ωοθηκών

1936
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Ο τακτικός προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνει διακολπικό έγχρωμο υπερηχογράφημα και Doppler μήτρας – ωοθηκών, Με την βοήθεια των υπερήχων ένας έμπειρος Γυναικολόγος μπορεί να απεικονίσει και να αναγνωρίσει αλλαγές στην μορφολογία της μήτρας (π.χ. πολύποδες, ινομυώματα) αλλά και στις ωοθήκες (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες, κύστη ωοθηκης). Ο έγχρωμος υπέρηχος ενδείκνυται σαν screening test για αναγνώριση νεοπλαστικών μορφωμάτων στις ωοθήκες. Μπορεί να θωρηθεί σαν test Pap ωοθηκών, μιας και ο καρκίνος των ωοθηκών μολονότι λιγότερο συχνός από τον καρκίνο του τραχήλου προκαλεί μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων. Αυτό γιατί γίνεται αργότερα αντιληπτός κλινικά, γεγονός που μπορεί να το αντιστρέψει η χρήση έγχρωμου υπέρηχου ωοθηκών.

Με την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση τυχόν παθολογίας η γυναίκα αφενός μεν προστατεύει την γονιμότητά της, αφετέρου δε προλαμβάνει καταστάσεις, που μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στην ποιότητα ζωής της αλλά και στην υγεία της.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ