Υπερηχογράφημα ‘Α Τριμήνου

440
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

Το Υπερηχογράφημα Ά τριμήνου γίνεται μεταξύ 11ης και 14ης εβδομάδας της κύησης, καλύτερα στη 12η εβδομάδα και υπολογίζεται η αυχενική διαφάνεια του εμβρύου. Ακολουθεί αιμοληψία της εγκύου για μέτρηση δυο βιοχημικών δεικτών {B-HCG  και PAPP-A}. Τα αποτελέσματα αναλύονται με συγκεκριμένο αλγόριθμο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και από την επεξεργασία αυτή έχουμε ένα κλάσμα που αφόρα στην πιθανότητα που έχει η συγκεκριμένη έγκυος να κυοφορεί έμβρυο με τρισωμίες 21 {σύνδρομο down}, 18 και 13.         

Παραλληλα, ελεγχεται όλη η ανατομία του εμβρύου {εγκέφαλος – πεπτικό -κάρδια – ουροποιητικό – σκελετός}. Το ποσοστό ανίχνευσης των χρωμοσωμιακών ανωμαλιών με το παραπάνω τεστ αγγίζει το 95%. Γίνεται σε έγκυες όλων των
 ηλικιών.

Εάν το ποσοστό κινδύνου είναι υψηλό συστήνεται επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος με βιοψία τροφοβλάστης {cvs} ή αμνιοπαρακέντηση για έλεγχο του καρυότυπου του εμβρύου. Η απόφαση ανήκει στο ζευγάρι, αφού λάβουν υπόψη ότι το ποσοστό κινδύνου αποβολής κατά την αμνιοπαρακέντηση ή το cvs είναι 1% διεθνώς. Η διαδικασία του ελέγχου ολοκληρώνεται σε 1 ώρα περίπου και τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται άμεσα στη έγκυο.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ