Τι συμβαίνει αν μια γυναίκα δεν έχει καθόλου περίοδο;

2305
Picture 382
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα δεν συμβαίνει καθόλου ωοθυλακιορρηξία και υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες φυσικής σύλληψης. Η περίοδος μπορεί να σταματήσει σε λιποβαρής γυναίκες και αυτό συμβαίνει διότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη σωματικού λίπους για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες αναπαραγωγής και ο εμμηνορυσιακός κύκλος. Στις περιπτώσεις που περιγράφουμε παραπάνω, ακόμα και η μικρής αύξηση του σωματικού βάρους έχει ως αποτέλεσμα να επανέλθει η περίοδος.

Φυσικά σε μια γυναίκα που δεν έχει καθόλου περίοδο πρέπει να λάβουμε και άλλους παράγοντες υπόψη μας. Στην περίπτωση γυναικών που δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους περίοδο είναι πιθανό ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα που να αφορά την φυσική ανάπτυξη του γεννητικού συστήματος. Σε περιπτώσεις γυναικών που παλαιότερα είχαν περίοδο αλλά όμως σταμάτησε πιθανολογούμε προβλήματα που είχαν να κάνουν με την μήτρα όπως είναι η ανάπτυξη κολλώδους ιστού ή συμφύσεων στο ενδομήτριο, αλλά και το ενδεχόμενο της πρώιμης εμμηνόπαυσης πρέπει να διερευνηθεί.

 

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ