Τι θα ζητούσαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο για το σεξ!

554
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

Πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο φάρμακο για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών. Η διάθεσή του προκάλεσε διαφωνίες για το αν είναι σωστό ή όχι να παράγονται φάρμακα που βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Οι ειδικοί επιστήμονες που εξέφρασαν αρνητική στάση υποστήριξαν ότι με αυτού του είδους τα φάρμακα «ιατρικοποιείται» η σεξουαλικότητα και δημιουργούνται τεχνητές ανάγκες για εμπορικούς σκοπούς. Οσοι είχαν θετική στάση αντέτειναν ότι όπως υπάρχουν φάρμακα για την κατάθλιψη ή για τα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών, έτσι μπορεί να υπάρχουν και για τα σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών.

Προκειμένου, όμως, να καταγραφούν οι απόψεις των γυναικών διενεργήθηκε μελέτη σε 159 εθελόντριες ηλικίας 18-73 ετών, από τις οποίες ζητήθηκε να αναφέρουν τι είδους βοήθεια θα ήθελαν από ένα φάρμακο που θα είχε σκοπό τη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής.

Το 60% των γυναικών δήλωσε ότι θα έπαιρνε ένα φάρμακο που θα αύξανε την ένταση και τη συχνότητα του οργασμού, καθώς και τη σεξουαλική επιθυμία.

Η πιθανότητα να εκφραστούν θετικά για ένα φάρμακο για το σεξ αυξανόταν στις μικρότερες ηλικίες, καθώς και κατ’ αναλογία με τη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης, της διέγερσης, της ύγρανσης του κόλπου και της ικανότητας οργασμού που βίωναν στην προσωπική τους ζωή.

Επίσης, η ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους ήταν κρίσιμος παράγοντας ο οποίος αύξανε τις πιθανότητες να επιθυμούν ένα τέτοιου είδους φάρμακο.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι πολλές γυναίκες επιθυμούν τη βελτίωση της σεξουαλικής τους εμπειρίας και μια φαρμακευτική διευκόλυνση θα ήταν επιθυμητή.

ΠΗΓΗ

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ