Τα μυστικά της σεξουαλικής επικοινωνίας

704
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

Η σεξουαλική επικοινωνία δεν είναι εύκολη διαδικασία. Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ο καθένας συμβάλλει στην προσωπική του ευχαρίστηση και ότι ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει πάντα τι μας αρέσει. Επομένως, ωφελεί να είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε και όχι να αποφύγουμε το θέμα, όπως συχνά συμβαίνει.

Στη συζήτηση αυτή μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι ωφελεί:

*  Να προσεγγίζουμε τη συζήτηση κατανοώντας ότι ο σκοπός είναι να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας σχέση και όχι να σοκάρουμε ή να φέρουμε το άλλο άτομο σε δύσκολη θέση.

*  Να αποδεχόμαστε όλα τα συναισθήματα (θετικά και αρνητικά) και το δικαίωμα του καθενός να εκφράσει τι νιώθει λεκτικά. Π.χ. «νιώθω απαίσια όταν…» ή «νιώθω υπέροχα όταν…».

*  Να εκφράζουμε ανοικτά συγκεκριμένες επιθυμίες αποφεύγοντας υπονοούμενα. Η προσδοκία ότι ο άλλος θα μαντέψει τι μας απασχολεί δεν είναι ρεαλιστική.

* Να χρησιμοποιούμε α’ πρόσωπο (π.χ. «δεν αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση όταν ή αντί…» ή «δεν με ευχαριστείς όταν…»).

* Να συνδυάζουμε κάτι δυσάρεστο με κάτι ευχάριστο (π.χ. «μου αρέσει όταν με φιλάς στο στόμα, αλλά δεν μου αρέσει όταν με φιλάς στον λαιμό»).

* Να προσδοκάμε αλλαγές αλλά όχι θαύματα. Η σεξουαλική επικοινωνία απαιτεί συνεχή διάλογο.

* Να μη προσδοκάμε περισσότερα από αυτά που μπορεί ο/η σύντροφός μας να προσφέρει. Το να ασκούμε κριτική σε κάτι που δεν μπορεί ή δεν πρόκειται να αλλάξει θα βλάψει τη σχέση. Αν λ.χ. ο σύντροφός μας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να διεγερθεί, το να ζητάμε να το κάνει γρήγορα δεν είναι ρεαλιστικό και επομένως είναι ανώφελο. Εκεί χρειάζεται να επιδεικνύουμε ευελιξία.

* Οταν μας προτείνει κάτι που δεν συνηθίζουμε να κάνουμε, δεν σημαίνει ότι αξίζουμε λιγότερο. Ας διαχωρίσουμε την αίσθηση προσωπικής αξίας από την κριτική του συντρόφου μας.

* Να μην γινόμαστε αμυντικοί όταν ο άλλος μας ζητεί κάτι. Ας επιδιώξουμε με ερωτήσεις να κατανοήσουμε καλύτερα πριν απαντήσουμε.

* Με το ύφος, τη στάση του σώματός μας ή το βλέμμα μας συχνά αναιρούμε το λεκτικό μήνυμα.

ΠΗΓΗ

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ