Συχνά γυναικολογικά προβλήματα: Αντισύλληψη

822
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

Αντισύλληψη: 

Σχετικά με την αντισύλληψη, υπάρχουν σημεία που πρέπει να τονιστούν ιδιαίτερα, καθώς έχουν μεγάλη σημασία για τη ζωή κάθε γυναίκας, ας τα δούμε επιγραμματικά.

α. Συνεχής χρήση σπιράλ ή διαφράγματος απο νέες γυναίκες μέχρι την ηλικία των 35 ετών, ενδεχομένως θα οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας.

β. Κατάθλιψη, αύξηση του σωματικού βάρους, αιμορραγίες στα ενδιάμεσα του κύκλου, μαστοδυνία και μεταβολή της libito παρασουσιάζονται με το χάπι. Έχουν στο σύνολο τους σχεδόν εκμηδενιστεί με τα πιο προηγμένα χάπια όπως τα yiasmin. Σε πολλές γυναίκες η libido βελτιώνεται, καθώς δεν υπάρχει ο φόβος εγκυμοσύνης.

γ. Το σπιράλ παραμένει μέθοδος κατάλληλη για γυναίκες που έχουν συμπληρώσει την οικογένεια τους και δεν προγραμματίζουν άλλα παιδιά, ενώ το χάπι για τις νεότερες.

δ. Για τις γυναίκες που έχουν παρατεταμένη περίοδο με μεγάλη απώλεια αίματος που οδηγεί σε εμφάνιση αναιμίας, το  σπιράλ mirena που είναι εμποτισμένο με ειδική ορμόνη αποτελεί μέθοδο εκλογής, αφού σταδιακά θα μειώσει την διάρκεια της περιόδου σε 1-2 μέρες και λιγότερο.

ε. Όσο συνεχίζεται η χρήση αντισυλληπτικού δισκίου χωρίς διακοπή, περίοδος δεν εμφανίζεται. Έτσι γίνεται όλο και πιό δημοφιλής στο εξωτερικό η μέθοδος συνεχούς κατανάλωσης 4 κουτιών αντισυλληπτικών και η εν συνεχεία διακοπή και η επανέναρξη μόλις εμφανιστεί η περίοδος με άλλα 4 κουτιά κ.ο.κ με το σχήμα αυτό, οι γυναίκες έχουν περίοδο 4 φορές το χρόνο.

Διαβάστε Περισσότερα:

Μέθοδοι Αντισύλληψης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ