Πότε οι πληγές ή τα εξογκώματα στην ευαίσθητη περιοχή είναι ανησυχητικά;

5973
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Κάποια γυναικολογικά συμπτώματα είναι εντελώς φυσιολογικά και δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν, υπάρχουν όμως και κάποια που θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, αφού πυελικοί, πόνοι, κνησμός και άλλα συμπτώματα τις περισσότερες φορές δεν είναι σοβαρά.

Πληγές ή εξογκώματα στην ευαίσθητη περιοχή

Πότε δεν είναι ανησυχητικά: Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν σμηγματογόνες κύστες στην βουβωνική περιοχή, ή οι έγκυες μπορεί να εμφανίσουν κιρσούς που μοιάζουν με εξογκώματα του αιδοίου όταν στέκονται όρθιες. Όλα τα παραπάνω είναι καλοήθη. Αλλά ορισμένοι όγκοι και πληγές μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο, άρα είναι προτιμότερο να ελέγχονται πάντα από γιατρό.

 

Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικά: Οι πληγές στην περιοχή του αιδοίου μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο ή μόλυνση από έρπητα.
Στα συμπτώματα του καρκίνου του αιδοίου περιλαμβάνονται μη φυσιολογικά εξογκώματα, οιδήματα που μοιάζουν με σπίλους, κόκκινες πλατιές πληγές που δεν επουλώνονται. Μερικές φορές, μπορεί να εμφανιστούν  εκδορές.
Επίσης, το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί και στο αιδοίο. Στα συμπτώματά του συγκαταλέγονται οι καφέ ή μελανού χρώματος σπίλοι στην γεννητική περιοχή και στο άνοιγμα του κόλπου.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ