Πότε η ακανόνιστη αιμορραγία μπορεί να είναι ανησυχητική;

2533
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Κάποια γυναικολογικά συμπτώματα είναι εντελώς φυσιολογικά και δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν, υπάρχουν όμως και κάποια που θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, αφού πυελικοί, πόνοι, κνησμός και άλλα συμπτώματα τις περισσότερες φορές δεν είναι σοβαρά.

Ακανόνιστη αιμορραγία

Πότε δεν είναι ανησυχητική: Αν λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση κηλίδων αίματος, χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό. Στις θηλάζουσες μητέρες και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η κολπική ξηρότητα, σε συνδυασμό με την τριβή κατά την ερωτική επαφή, μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες αίματος μετά την συνουσία.

Πότε μπορεί να είναι ανησυχητική: Αν  δεν λαμβάνετε κάποιο αντισυλληπτικό χαπί και έχετε ακανόνιστη αιμορραγία που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα ή δύο, τότε θα πρέπει να το ελέγξετε.
Η ακανόνιστη αιμορραγία μπορεί να σηματοδοτεί πολλά πράγματα: περίοδοι που διαρκούν περισσότερο από το φυσιολογικό, αιμορραγία στο μέσο του μήνα, δύο εμμηνορρυσιακοί κύκλοι ανά μήνα, αιμορραγία μετά το σεξ και άλλα μη φυσιολογικά συμπτώματα.
Η μη φυσιολογική αιμορραγία μπορεί προκύπτει από πολλαπλά αίτια και όχι κατ’ ανάγκη σοβαρά, μεταξύ των οποίων πολύποδες, ινομυώματα, περι-εμμηνόπαυση.
Ακόμη, τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο.
Εάν  έχετε αιμορραγία μετά από κάθε σεξουαλική επαφή είναι ανησυχητικό σύμπτωμα , καθώς ο τράχηλος ερεθίζεται εύκολα και συνήθως αυτό συμβαίνει αν υπάρχει κάποια κολπική λοίμωξη . Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια, μπορούν να προκαλέσουν τραχηλικές αλλοιώσεις και αιμορραγία μετά την ερωτική επαφή.
Τέλος, αν είστε σε μετεμμηνοπαυσιακή φάση, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία, καθώς μπορεί να είναι πιθανό σύμπτωμα καρκίνου της μήτρας. Εκτός από την μετεμμηνοπαυσική αιμορραγία, οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία πριν την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει επίσης να επικοινωνήστετε άμεσα με το γυναικολόγο σας.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ