Πόσο διαρκεί φυσιολογικά η έμμηνος ρύση (περίοδος);

1021
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Συνήθως η περίοδος ή έμμηνος ρήση στις γυναίκες διαρκεί 5-7 ημέρες και έρχεται κάθε  28 ημέρες περίπου. Δεν συσχετίζεται άμεσα η διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου με την διάρκεια της έμμηνης ρύσης. Συγκεκριμένα, κάποιες γυναίκες με μικρό εμμηνορυσιακό κύκλο μπορεί να έχουν έμμηνο ρύση διάρκειας λίγων ή περισσοτέρων ημερών.
Κάποιες γυναίκες ανησυχούν όταν η έμμηνος ρύση τους διαρκεί μόνο  λίγες ημέρες. Γι αυτό είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να διατηρεί ημερολόγιο στο οποίο να σημειώνει κάθε πότε έχει περίοδο, πόσες μέρες διαρκεί και να είχε μικρή ή μεγάλη ροή.

Σε περιπτώσεις που η έμμηνος ρύση διαρκεί πάνω από 7 ημέρες είναι ένδειξη ότι δεν προέκυψε ωοθυλακιορρηξία ή ότι υπάρχουν διαταραχές της πήξης του αίματος ή διαταραχές που επηρεάζουν το ενδομήτριο.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ