Ποια η σημασία της μικρής διάρκειας εμμηνορυσιακού κύκλου;

1524
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Όσο αυξάνει η ηλικία της γυναίκας η διάρκεια του εμμηνορυσιακού της κύκλου μειώνεται, καθώς μειώνονται και τα αποθέματα ωαρίων στις ωοθήκες και ο εγκέφαλος παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ωοθηλακιοτρόπου ορμόνης, για να διεγείρει τις ωοθήκες για να παράγουν ένα ωάριο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου.

Κάποιες φορές η έμμηνος ρύση μειώνεται και σε περιπτώσεις  που δεν συμβαίνει ωοθυλακιορρηξία.
Όταν οι εμμηνορυσιακοί κύκλοι είναι μικρής διάρκειας δηλαδή μικρότεροι από 21 ημέρες είναι πιθανό να μην έχουμε ωοθυλακιορρηξία, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται σε μείωση των αποθεμάτων ωαρίων στις ωοθήκες, όπως σε περιπτώσεις που πλησιάζουμε στην εμμηνόπαυση.

Για αυτό χρειάζεται να γίνουν ορμονικές εξετάσεις. Εάν και από τις ορμονικές εξετάσεις προκύψουν αντίστοιχα ευρήματα, φυσική εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ