Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγονται κατά την περίοδο: Τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη.

1046
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Τόσο κατά τις μέρες της περιόδου όσο και πριν ή ακόμα και μετά την περίοδο κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν ενοχλητικά συμπτώματα όπως κούραση, μεταβολές της διάθεσης, ευαισθησία στους μαστούς, φουσκώματα, εντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, πόνο στο υπογάστριο, κράμπες ή πονοκέφαλο. Η αποφυγή κάποιων κατηγοριών τροφίμων κατά την περίοδο αλλά και κατά τις μέρες πριν την περίοδο βοηθά στην ύφεση κάποιων από τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ

Λόγω ορμονικών αλλαγών κατά την διάρκεια της περιόδου τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα γίνονται ασταθή και ως αποτέλεσμα πολλές γυναίκες κατά την περίοδο έχουν μεγάλη όρεξη για γλυκά. Η κατανάλωση λοιπόν τροφών που περιέχουν πολύ ζάχαρη επιτείνει τις απότομες μεταβολές των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κάτι που προκαλεί μεταβολές στην διάθεση και ψυχική ένταση. Επίσης η κατανάλωση κατεργασμένων τροφών πλούσιων σε ζάχαρη προκαλεί ανισορροπίες του ανοσοποιητικού συστήματος και αίσθημα κόπωσης. Μια καλή πρόταση αντί για τα παραπάνω είναι να καταναλώσουμε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, ίσως σε συνδυασμό με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ