Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγονται κατά την περίοδο: Λιπαρές τροφές.

471
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Τόσο κατά τις μέρες της περιόδου όσο και πριν ή ακόμα και μετά την περίοδο κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν ενοχλητικά συμπτώματα όπως κούραση, μεταβολές της διάθεσης, ευαισθησία στους μαστούς, φουσκώματα, εντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, πόνο στο υπογάστριο, κράμπες ή πονοκέφαλο. Η αποφυγή κάποιων κατηγοριών τροφίμων κατά την περίοδο αλλά και κατά τις μέρες πριν την περίοδο βοηθά στην ύφεση κάποιων από τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα.

ΛΙΠΑΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπη επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία του οργανισμού. Ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο προκαλούν συμπτώματα όπως είναι η ευαισθησία των μαστών και φουσκώματα στην κοιλιά. Από την άλλη μεριά η ο περιορισμός τροφών που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά βοηθάει στο να μην αυξάνονται υπερβολικά τα επίπεδα των οιστρογόνων. Αποφεύγετε τα λιπαρά κρέατα, το πλήρες γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρες γάλα και τα λουκάνικα. Προτιμάτε την κατανάλωση φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ξηρών καρπών, ψαριών και άπαχα κρέατα και πουλερικά .

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ