Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγονται κατά την περίοδο : Τροφές και ποτά που περιέχουν καφεΐνη

732
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Τόσο κατά τις μέρες της περιόδου όσο και πριν ή ακόμα και μετά την περίοδο κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν ενοχλητικά συμπτώματα όπως κούραση, μεταβολές της διάθεσης, ευαισθησία στους μαστούς, φουσκώματα, εντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, πόνο στο υπογάστριο, κράμπες ή πονοκέφαλο. Η αποφυγή κάποιων κατηγοριών τροφίμων κατά την περίοδο αλλά και κατά τις μέρες πριν την περίοδο βοηθά στην ύφεση κάποιων από τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα.

ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΦΕΪΝΗ

Ο περιορισμός της κατανάλωσης φαγητών και ποτών που περιέχουν καφεΐνη βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της περιόδου. Φαγητά και ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως η σοκολάτα, ο καφές, το τσάι και κάποια αναψυκτικά ή energy drinks που περιέχουν καφεΐνη επιτείνουν τις μεταβολές της διάθεσης την ευαισθησία των μαστών. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με βότανα και να καταναλώνουμε πολύ νερό ώστε να ενυδατώνεται σωστά ο οργανισμός.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ