Ορμονικές Δυσλειτουργίες, Λιπαρό Δέρμα, Ακμή & Υπερτρίχωση στις Γυναίκες: Αντιμετωπίστε την Αιτία

5450
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Oι γυναίκες, εμφανίζουν ακμή συχνότερα από τους άνδρες, αν και οι άντρες είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν τις σοβαρότερες, κυστικές μορφές της ακμής. Θεωρείται ότι οι ορμονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εφηβεία προκαλούν την αύξηση της παραγωγής σμήγματος που οδηγεί στην εκδήλωση ακμής. Θα επικεντρώσουμε περισσότερο τη συζήτηση στη γυναικεία ακμή εφηβική και ενηλίκων, που είναι και η συχνότερη. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες νέες γυναίκες, μερικές φορές λογω γενετικής προδιάθεσης η ορμονικών διακυμάνσεων. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί ακμή την εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση η στις αρχές της εμμηνόπαυσης (σπανιότερα).

Γενικά οι γυναίκες που έχουν ακμή, αναφέρουν βελτίωση της κατά τη διάρκεια της κύησης. Περίπου οι μισές γυναίκες με ακμή παρουσιάζουν υπερέκκριση ανδρογόνων, η όποια συνδέεται και με άλλα προβλήματα, όπως η τριχόπτωση, η αυξημένη λιπαρότητα του δέρματος, διαταραχές της εμμηνορρυσίας, περιεμμηνορυσιακό σύνδρομο, υπογονιμότητα, υπερτρίχωση – δασυτριχισμό, αύξηση του σωματικού βάρους και άλλα. Τα ανδρογόνα αν και ανδρικές ορμόνες, παράγονται σε μικρή ποσότητα και στον γυναίκειο οργανισμό. Σε μερικές περιπτώσεις διαταράσσεται η ορμονική ισορροπία και αυτές οι ποσότητες αυξάνονται και μπορεί τότε να εκδηλωθεί ακμή η κάποιο από τα άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Η διερεύνηση στοχεύει στον προσδιορισμό των αιτιών του προβλήματος που μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές ή σε διαταραχές της βιοχημείας της ασθενούς που να εκδηλώνονται ως μικροθρεπτικά ελλείμματα, ή ελλείμματα βιταμινών, σε διαταραχές του ισοζυγίου της ενέργειας, σε διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης ή των λιπών, σε αντοχή στην ινσουλίνη, ή την λεπτίνη, σε διαβήτη ή προδιαβητικές καταστάσεις, σε μεταβολικό σύνδρομο, σε θυρεοειδοπάθειες, σε Σύνδρομα όπως το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, το Περιεμμηνορρησιακό Σύνδρομο ή Περιεμμηνοπαυσιακά Σύνδρομα και σε άλλα αίτια. Τα παραπάνω επηρεάζονται τόσο από την κληρονομικότητα, όσο και από τον τρόπο ζωής της κάθε γυναίκας.

Ο ακριβής προσδιορισμός των αιτιών μας δίνει την δυνατότητα εξατομικευμένης αντιμετώπισης, δηλαδή ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ασθενούς, κάτι που εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τον ιδανικό τρόπο και στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά τεχνικές, φάρμακα και καλλυντικά που σκοπό έχουν τη μείωση της μόλυνσης των φαγέσωρων από τα βακτήρια. Οι ενέργειες αυτές είναι επικουρικές και ενισχυτικές της δράσης της εξατομικευμένης θεραπείας που είναι η αποκατάσταση της βιοχημικής και ορμονικής ισορροπίας που αντιμετωπίζει ουσιαστικά την αίτια του προβλήματος και όχι το αποτέλεσμα (δηλαδή το σπυράκι).

Πρόληψη, Διάγνωση και Αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων

Στο Κέντρο Γονιμότητας και Γυναικολογίας παρέχουμε πλήρεις υπηρεσίες με στόχο την προαγωγή της γυναικείας υγείας.

Φροντίζουμε να έχουν καλή υγεία όλες οι γυναίκες σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους, κάτι το οποίο επιτυγχάνουμε με εξατομικευμένη φροντίδα.

Εφαρμόζουμε εξελιγμένες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης σε συνδυασμό με προσωπική επαφή, για να νιώθετε ασφαλείς.

Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που έχουν στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα της γυναίκας.

Οι υπηρεσίες μας αφορούν τους τομείς της Γυναικολογίας, της Μαιευτικής, της Χειρουργικής (Λαπαροσκόπηση,Υστεροσκόπηση, Κολπικά Χειρουργεία) και της Αντιμετώπισης Υπογονιμότητας με δυνατότητα Εξατομικευμένης Διερεύνησης, Διάγνωσης και Θεραπείας βάσει δεδομένων που προκύπτουν απο τη μελέτη του μεταβολικού προφίλ του ασθενούς, σε συνεργασία και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των μεγαλύτερων Κλινικών Εφαρμοσμένης Μεταβολομικής Ιατρικής σε Ελλάδα και Ευρώπη (Μιλάνο, Ζυρίχη).

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν τα εξής:

 • Πλήρες Γυναικολογικό ChekUp.
 • Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα: Έγχρωμο Doppler Διακολπικό Υπερηχογράφημα Μήτρας Παραμητρίων Ωοθηκών
 • Τεστ Παπ κλασικό και Υγρής Φάσης (Thin Prep)
 • HPV DNA Tests Τυποποίηση και Ταυτοποίηση του Ιού των Αθρώπινων Θυλωμάτων        (HPV Typing)
 • Έλεγχος και θεραπεία Κονδυλωμάτων και λοιπών Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων
 • Κολποσκόπηση
 • Κολπικές Καλλιέργειες – Μοριακή Ανίχνευση Παθογόνων – Μέθοδος Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (Polymerase Chain Reaction – PCR)
 • Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Διαταραχών Περιόδου: Αμηνόρροιας, Αραιομηνόρροιας, Μηνομητρορραγιών
 • Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών και Συνοδών Συνδρόμων Λειτουργικού Υπερανδρογονισμού, Αντίστασης στην Ινσουλίνη, Υπερτρίχωσης, Ακμής, Ανδρικού τύπου Παχυσαρκίας
 • Διερεύνηση και αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με Προεμμηνόπαυση, Εμμηνόπαυση
 • Παθολογία Μαστού
 • Μελέτη Μεταβολικού προφίλ: Εξατομικευμένη Διάγνωση και Θεραπεία στην Μαιετική – Γυναικολογία και Υπογονιμότητα
 • Επιγενετική
 • Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία
 • Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και την Γυναικολογία
 • Ανανεωτική Ιατρική – Θεραπείες Αιμοπεταλίων (PRP)

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα παρπάνω θέματα στην σελίδα μας

dr-dimitrakopoulos.com

και να επικοινωνήσετε μαζί μας

στα τηλέφωνα: 2106716126 και 6985646410

ή μέσω της εφαρμογής messenger.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ