Καλύτερες πιθανότητες για μια εγκυμοσύνη

936
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: αν θέλετε να μείνετε έγκυος, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από τα… βασικά.

Καθώς πλέον έχουμε ξεπεράσει την άποψη ότι τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός ή τα στέλνει ο θεός και ο όρος «οικογενειακός προγραμματισμός» έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιό μας, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες μιας σύλληψης. Το σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι η βάση για να ξεκινήσετε προφανώς, όμως μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα ώστε να επιτύχετε το πολυπόθητο αποτέλεσμα μιας εγκυμοσύνης.

Βρείτε τις γόνιμες μέρες σας
Το ζήτημα δεν είναι μόνο να κάνετε συχνά σεξ, είναι και να κάνετε σεξ την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή είστε στις γόνιμες μέρες σας. Ορισμένες γυναίκες αντιλαμβάνονται την ωορρηξία τους, κυρίως από ενοχλήσεις χαμηλά στην κοιλιά και αύξηση των κολπικών υγρών. Αν δεν ανήκετε σε αυτές, μπορείτε να την υπολογίσετε με βάση το ημερολόγιο (η ωορρηξία ξεκινάει περίπου 14 μέρες μετά την πρώτη μέρα της περιόδου), τη θερμοκρασία σας (κατά την ωορρηξία αυξάνει ελαφρά η θερμοκρασία του σώματος) ή με κάποιο τεστ ωορρηξίας που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία.

Το πολύ σεξ δεν βλάπτει
Αν κάνετε σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, είναι σχεδόν αδύνατο να μην πετύχετε τις γόνιμες μέρες σας. Αν γνωρίζετε τις γόνιμες μέρες σας, φροντίστε να έχετε επαφή κάθε μία από αυτές: ακόμη και αν η ποσότητα του σπέρματος του συντρόφου σας μπορεί να μειωθεί, η μείωση αυτή δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Έχετε υπόψη ότι η ώρα που τα σπερματοζωάρια είναι περισσότερα είναι το πρωί.

Κάντε υγιεινή ζωή
Το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες – αν χρειαζόσασταν ακόμη έναν λόγο για να το κόψετε επιτέλους. Το αλκοόλ επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τις προσπάθειες σύλληψης. Μειώστε την καφεΐνη (προσοχή και στα αναψυκτικά που την περιέχουν) και μην παραλείπετε μια ήπιας μορφής άσκηση. Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα – ο δείκτης μάζας σώματος δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 20 ή πάνω από 30. Οι πιθανότητες σύλληψης είναι μεγαλύτερες όταν ο οργανισμός μας είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Χαλαρώστε
Το άγχος δεν βοηθάει σε τίποτα και η σύλληψη δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση. Προσπαθήστε να αποβάλλετε κάθε αρνητική σκέψη και να κάνετε πράγματα που σας ηρεμούν και διώχνουν το στρες – η γιόγκα έχει αποδειχθεί μια καλή τεχνική.

Φροντίστε τη διατροφή σας
Ο μυστικός σας σύμμαχος λέγεται φυλλικό οξύ: βελτιώνει την υγεία των ωαρίων και βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, ενώ κυκλοφορεί και ως συμπλήρωμα διατροφής σε ταμπλέτες. Οφέλη προσφέρουν ακόμη τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια και οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας και ψάρι). Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα και τα τηγανητά.

ΠΗΓΗ

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ