Ισορροπημένη διατροφή για ένα υγιές δέρμα

411

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος μας.Το κάπνισμα, η μόλυνση, το άγχος είναι κάποιοι από αυτούς τους που συμβάλλουν στη γρηγορότερη γήρανση του, στην εμφάνιση στιγμάτων και κηλίδων, στην μειωμένη φωτεινότητα του.

Άμεσα όμως συνδεδεμένη η υγεία και η εμφάνιση του δέρματός μας είναι και με τον τρόπο διατροφής που ακολουθούμε. Ένας μη ισορροπημένος τρόπος διατροφής αντανακλάτε στο δέρμα μας. Η ποιότητα και το είδος της τροφής, τα θρεπτικά συστατικά ,οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή είναι στοιχεία που αντανακλούν και επηρεάζουν το σώμα μας, τη λειτουργία συνολικά του οργανισμού μας αλλά και μεμονωμένα την υγεία ιστών και οργάνων.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας διατροφή μπορούμε να διατηρήσουμε ένα δέρμα λαμπερό και υγιές.

Πρώτο και κύριο βήμα είναι η σωστή ενυδάτωση. Η κατανάλωση 8- 10 ποτήρια υγρών(νερό, τσάι, καφές),όταν γυμναζόμαστε αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε υγρά, συμβάλουν στην διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητατου δέρματος.

Τροφές με πλούσια αντιοξειδωτική δράση όπως τα θαλασσινά, το συκώτι και τα δημητριακά που περιέχουν σελίνιο. Επίσης τα φλαβονοειδή από το τσάι, τις φράουλες, τα κρεμμύδια, τα μήλα, τα σταφύλια, το μπρόκολο, το σπανάκι, τις μπανάνες, τις πατάτες και το κόκκινο κρασί .Η β-καροτίνη έχει άμεση φωτοπροστατευτική δράση, λόγω της φυσικής ιδιότητας της να αντανακλά το φως και τη βρίσκουμε στα σκούρα πράσινα λαχανικά, στις γλυκοπατάτες και στα καρότα. Τέλος βιταμίνη Α που την προσλαμβάνουμε από τις ζωικές τροφές όπως ο κρόκος του αυγού, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι και τα λιπαρά ψάρια.

Τέλος προτιμούμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες. Βιταμίνη-Cπου τη συναντάμε στα φρούτα και τα λαχανικά, βιταμίνη-Ε από τα φυτικά έλαια, το ελαιόλαδο, τους σπόρους του σιταριού, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά και τα πράσινα λαχανικά είναι πολύ σημαντικά για το δέρμα. Η αλληλοεπίδραση των βιταμινών C και Ε παρέχει έντονη φωτοπροστατευτική δράση. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες C, Α και Κ, που έχουν χαρακτηριστική δράση για την καλύτερη δόμηση και προστασία μαλλιών, νυχιών και δέρματος.

ΠΗΓΗ

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ