Ημερολόγιο Περιόδου: Γιατί είναι σημαντικό να κρατάμε;

1925
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Το ημερολόγιο περιόδου είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθείτε την συχνότητα και τη διάρκεια της περιόδου σας, καθώς και να καταγράφετε ό,τι άλλο σύμπτωμα ή διαφοροποίηση μπορεί να παρατηρήσετε.

Το ημερολόγιο περιόδου μπορεί να είναι χειρόγραφο αλλά υπάρχουν και πολλές εφαρμογές για smart phones, οι οποίες είναι εύκολες και ευχάριστες στην χρήση.

Στο ημερολόγιο περιόδου μπορεί να σημειώνει πότε ξεκίνησε και πότε σταμάτησε η τελευταία σας περίοδος, την ποσότητα του αίματος, τυχόν συμπτώματα που παρατηρήσατε τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μεταξύ δύο διαδοχικών περιόδων π.χ. κράμπες, πονοκεφάλους, αλλαγές στη ροή, αλλαγές στη διάθεσή σας, ή ακόμα και άλλα συμπτώματα που μπορεί να συνδέονται με την περίοδο.
Ακόμη, μπορείτε να υπολογίζετε την ωορρηξία σας ή τις γόνιμές σας μέρες.

Είναι σημαντικό να κρατάει μια γυναίκα ημερολόγιο περιόδου γιατί η περίοδος και ένας καλά ρυθμισμένος εμμηνορυσιακός κύκλος είναι δείγμα καλής υγειάς και γονιμότητας. Επίσης, εάν σημειώνετε τυχόν ενοχλήσεις πριν την περίοδο σας όπως πονοκέφαλο ή αλλαγές στην διάθεση σας, μπορεί να έχετε το λεγόμενο Προεμμηνορυσιακό Σύνδρομο, κάτι που εμφανίζουν 3 στις 4  γυναίκες.
Τέλος, σημειώνοντας τυχόν αλλαγές στην διάρκεια, την συχνότητα ή την ροή της περιόδου σας, οι οποίες μπορεί να είναι δείγμα κάποιου γυναικολογικού προβλήματος, θα είστε σε θέση να δώσετε περισσότερες πληροφορίες στο γυναικολόγο σας και να λυθούν ευκολότερα πιθανά προβλήματα υγείας.

Κέντρο Γονιμότητας & Γυναικολογίας Γλυφάδας

Επιμέλεια κειμένου: Τριγάζη Χριστίνα
Μαία, Σύμβουλος Μητρότητας και Θηλασμού
Συνεργάτης του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου

Ιωάννη Κ. Δημητρακόπουλου

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ