Διαταραχές Περιόδου. Πότε πρέπει να συμβουλευτώ το γιατρό μου;

4925
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Μικρές μεταβολές του εμμηνορυσιακού κύκλου είναι συνηθισμένες και δεν αξιολογούνται. Μπορεί να οφείλονται στους λόγους όπως το άγχος, σε έντονη κούραση, ή σε κάποια παροδικά προβλήματα υγείας. Μια γυναίκα όμως η οποία συνήθως είχε φυσιολογικό εμμηνορυσιακό κύκλο και απότομα ο κύκλος της  συντόμευσε και η διάρκεια της εμμήνου ρύσης μειώθηκε σε 3 περίπου ημέρες θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό της.

Σε ένα ζευγάρι που η ηλικία της γυναίκας είναι κάτω τον 35 και έχει φυσιολογικούς κύκλους μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη για ένα χρόνο περίπου πριν ζητήσει την βοήθεια ειδικού σε θέματα γονιμότητας. Όταν η ηλικία της γυναίκας είναι άνω των 35 ακόμα και αν η περίοδος είναι φυσιολογική το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να ζητήσουν την συμβουλή ειδικού μειώνεται στους έξι μήνες.

Σε γενικές γραμμές όταν η περίοδος είναι φυσιολογική αποτελεί ένδειξη ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ωοθυλακιορρηξίας. Παραταύτα μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες που προκαλούν υπογονιμότητα.
Όταν υπάρχουν διαταραχές περιόδου και ένα ζευγάρι δεν επιτυγχάνει εγκυμοσύνη πρέπει να ζητήσει την βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα υπογονιμότητας γυναικολόγου ακόμα και αν προσπαθεί για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών.
Σε περιπτώσεις ανωοθυλακιορρηξίας η φυσική σύλληψη είναι πολύ δύσκολη.

 

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ