Γιατί οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στις μολύνσεις;

2489
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Ο λόγος που οι γυναίκες είναι τόσο ευαίσθητες στις διάφορες μολύνσεις, είναι η ανατομική κατασκευή και οι ιδιαιτερότητες της φυσιολογίας του γυναικείου γεννητικού συστήματος, που θα αναλύσουμε παρακάτω:
Από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας, εξωτερικά βρίσκεται μόνο το αιδοίο. Όλα τα υπόλοιπα όργανα, δηλαδή ο κόλπος, η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες, βρίσκονται μέσα στο σώμα της γυναίκας. Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας, δέχονται καθημερινά την επίδραση διαφόρων παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν από απλούς ερεθισμούς έως σοβαρές μολύνσεις.

Ο κόλπος και ο τράχηλος της μήτρας δεν είναι στείροι μικροβίων. Φυσιολογικά στον κόλπο αναπτύσσονται βακτήρια και κυρίως γαλακτοβάκιλλοι και ασιντογόνα κορινοβακτηρίδια, που αποτελούν την φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου. Μικροοργανισμοί του τύπου Κάντιντα μπορεί να είναι παρόντες, αλλά μόνο σε μικρούς αριθμούς, λόγω της επικράτησης των βακτηρίων που αποτελούν την φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ