Γιατί Αρρωσταίνουμε;

2669
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που προκαλούν ασθένειες οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται άμεσα από εμάς.
Το σώμα μας έχει την φυσική τάση να είναι υγειές και βιοχημικές ανωμαλίες ή ανισσοροπίες κάνουν το σώμα μας ευαίσθητο και επιρρεπές στις ασθένειες.

Είναι αυταπόδειχτο ότι η πιθανότητα να αρρωστήσουμε αυξάνεται σημαντικά μετά από περιόδους μεγάλου στρες. Σύμφωνα με το CDC (center for disease control in the United States- κέντρο ελέγχου ασθενειών των ΗΠΑ) πάνω από 90% τω επισκέψεων σε γιατρούς έχουν ως αίτιο ασθένειες που οφείλονται στο στρες. Ο κίνδυνος αυξάνεται όσο αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια του στρες.

Τι λοιπόν σημαίνει στρες και πως επηρεάζει την υγεία μας; Στην κοινή συνείδηση η έννοια του στρες συνδέεται με παράγοντες συναισθηματικής φύσης. Πρώτα από όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το στρες δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει πραγματικά αλλά με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ένας συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να προκαλέσει στρες σε ένα πρόσωπο ενώ κάποιον άλλον μπορεί να τον αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σε βιολογικό επίπεδο το στρες είναι η ορμονική αντίδραση του σώματός μας σε κάποιο παράγοντα που θεωρούμε ως κίνδυνο για την επιβίωσή μας. Οι παραπάνω κίνδυνοι μπορεί να είναι πραγματικοί ή φανταστικοί.

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ