Αντισύλληψη: Μέθοδοι φραγμού

496
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

 ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΡΑΓΜΟΥ

 

  •  ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ

Παρουσιάζει 2% αποτυχία στον πρώτο χρόνο και 10%  γενική αποτυχία με πολύ καλή εφαρμογή της μεθόδου. Είναι η μοναδική μέθοδος που προστατεύει αποτελεσματικά από τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα ποσοστά αποτυχίας του προφυλακτικού οφείλονται σε κατασκευαστικά μειονεκτήματα και σε λάθη στην εφαρμογή του.

 

  •     ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ
  •     ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
  •     ΚΟΛΠΙΚΟΙ ΣΠΟΓΓΟΙ
  •     ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΤΟΝΑ ΚΟΛΠΙΚΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ

Οι τέσσερις τελευταίες μέθοδοι αναφέρονται επιγραμματικά, επειδή δεν αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς μεθόδους επιλογής των ζευγαριών

 

Το γυναίκειο προφυλακτικό αγκαλιάζει το εσωτερικό του κόλπου και καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας –σαν ένα αναποδογυρισμένο ανδρικό προφυλακτικό – εμποδίζοντας το σπέρμα να φτάσει ως εκεί. Επίσης, προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον ιό του aids. Είναι απολυτά ασφαλές και μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και τέσσερις ώρες πριν από την επαφή. Έχει ως μειονέκτημα το ότι κάποιες φόρες ίσος προκύψει δυσκολία στην εφαρμογή του και κοστίζει περισσότερο από το ανδρικό. Επιπλέον, προεξέχει από τον κόλπο, γεγονός αντιερωτικό για κάποια ζευγάρια.

 

Το κολπικό διάφραγμα μπορεί να τοποθετηθεί 2-3 ώρες πριν από την επαφή. Είναι ασφαλές και η γονιμότητα επανέρχεται άμεσος μετά τη διακοπή της χρήσης. Μπορεί να παραμείνει στον κόλπο για τουλάχιστον 6 ώρες, αλλά ποτέ πάνω από 24-ωρο και σε κάθε περίπτωση να αντικαθιστάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται ως αντισυλληπτική μέθοδος από γυναίκες που έχουν ιστορικό τοξικού σοκ.

 Διαβάστε Περισσότερα:

Μέθοδοι Αντισύλληψης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

 

 

 

 

 

 

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Εξατομικευμένη εφαρμογή πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας.

Γυναικολογία - Μαιευτική - Εξατομικευμένη Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Ανδρικής και Γυναικείας Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ" - Μέλος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουρικής (SAMNAS)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ