Αντιοξειδωτική σαλάτα με σύκα βατόμουρα και παντζάρια.

405
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

Τα παντζάρια έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά τα οποία ονομάζονται «Βηταλαϊνες» οι οποίες παρέχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη υποστήριξη στο σώμα. Είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο τα οποία υποστηρίζουν την δόμηση και την αρχιτεκτονική των οστών αλλά και την σύσπαση των μυών.

Τα σύκα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή συγκέντρωση σε φυτικές ίνες οι οποίες υποστηρίζουν μια υγιή πεπτική λειτουργία.

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε φυτικές ίνες και διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συνεπώς στηρίζουν την ιδανική υγεία και προάγουν την ζωτικότητα.

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το μαύρο πιπέρι περιέχει τη δραστική ουσία «‘πιπερίνη» η οποία αυξάνει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών και επίσης το ίδιο λειτουργεί και ώς αντιφλεγμονώδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ : Παντζάρια
Σπανάκι
Φρέσκα σύκα
Φρέσκα βατόμουρα
Ελαιόλαδο
Μαύρο – Κόκκινο – Ρόζ πιπέρι

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ