Αλκοόλ & εγκυμοσύνη: Τί προκαλεί στα μωρά

354
Dr Dimitrakopoulos Γούναρη 196 Γλυφάδα τηλ. 210 6716126

 

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πως το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει τόσο το μωρό όσο και τη μητέρα.  Τώρα όμως μια νέα έρευνα δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα εγκυμοσύνη και αλκοόλ. Όπως λένε Αυστραλοί επιστήμονες ακόμα και μια γουλιά αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να επηρεάσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού.

Ερευνητές από Κέντρο Ερευνών Murdoch στην Βικτόρια της Αυστραλίας μελέτησαν 415 μωρά. 195 κορίτσια και 220 αγόρια. Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν τις επιδράσεις που έχει το αλκοόλ στα φυσικά χαρακτηριστικά των παιδιών.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα μωρά των οποίων οι μητέρες έπιναν έστω και λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν διαφορετικές μύτες από τα άλλα. Συγκεκριμένα είχαν μύτες που έβλεπαν περισσότερο προς τα πάνω.

Όπως βέβαια τονίζουν οι ειδικοί ερευνητές, η συγκεκριμένη έρευνα δεν φανέρωσε άλλες διαφορές ή βλάβες στην υγεία από το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη, πέρα από τις διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού.

ΠΗΓΗ

Ιωάννης Κ. Δημητρακόπουλος

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Τηλ.: 210 6716126 Κιν.: 6985 64 64 10

Ιατρείο: Λεωφ. Δημητρίου Γούναρη 196 Γλυφάδα Τ.Κ. 166 74

Γυναικολογία - Μαιευτική - Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή -Επιγενετική - Εφαρμοσμένη Γυναικολογική Βιοχημεία – Ενδοκρινολογία - Μικροθρεπτική και Ιατρική Διατροφή στην Κύηση, την Υπογονιμότητα και τη Γυναικολογία - Συνεργάτης Μαιευτηρίων "Μητέρα" και "Λητώ"

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ